Zo werkt het

Vrijwilligerswerk is goed geregeld op de verschillende locaties van Zorgbalans. Onze grote groep enthousiaste vrijwilligers hebben dagelijks te maken met onze bewoners (woonzorgcentra) en clubleden (ontmoetingscentra). Maar hoe werkt het nu precies allemaal?


Kennismakingsgesprek

Nadat je hebt gereageerd op een vrijwilligersvacature bij Zorgbalans, maken we eerst kennis met elkaar. De vrijwilligerscoördinator van de betreffende locatie, neemt binnen twee weken contact met je op voor een kennismakingsgesprek. In dit gesprek maken we uitgebreid kennis met elkaar en horen we graag wie je bent, wat je leuk vindt en welk type vrijwilligerswerk bij je past. Uiteraard kun je in het gesprek ook alle vragen stellen die jij voor ons hebt.
Vrijwilligersovereenkomst

Zijn we het na het kennismakingsgesprek erover eens dat we samen door willen, dan noteren we een aantal gegevens van je en maken duidelijke afspraken over de inhoud van het vrijwilligerswerk en de tijden waarop je deze wilt doen. Deze afspraken komen in een samenwerkingsovereenkomst, die zowel jij als Zorgbalans ondertekenen. Met deze samenwerkingsovereenkomst weten we allebei, wat we van elkaar kunnen verwachten.
Informatie en vragen

Meer informatie over het vrijwilligerswerk bij Zorgbalans, lees je in onze vrijwilligersbrochure die je met bovenstaande knop kunt downloaden. En je kunt natuurlijk al je vragen stellen tijdens het kennismakingsgesprek.